Parkeren

Somberg Modelbouw ligt aan de zuidkant van het centrum van Almelo, op de hoek van de Grotestraat en de Hofkampstraat. Aan de Hofkampstraat is een parkeerautomaat geplaatst voor de 4 parkeerplaatsen naast de winkel.

Tarief: minimaal 0.30 Euro (de 1e 12 minuten), maximaal 1.30 Euro en dat is dan voor een heel uur. De tijden waarop moet worden betaald komen min of meer overeen met onze openingstijden…

De rest van de Hofkampstraat (vanaf huisnummer 1a en hoger) is aangewezen als bewonersgebied. Dit een blauwe zone, hier mag u met een parkeerschijf maximaal een uur gratis staan.

Het stukje Grotestraat voor onze deur is sinds enige tijd ook blauwe zone geworden. Ook hier maximaal 1 uur met parkeerschijf. De straat inrijden vanaf de Bornsestraat en dan op de kruising rechtdoor. Er lijkt een inrijverbod voor auto’s te zijn, maar dat geldt alleen ’s nachts. Als het daar vol is komt u vanzelf rechtsaf in de Hofkampstraat met meestal voldoende ruimte.

Met een navigatieapparaat kunt u het best Hofkampstraat 1 intoetsen om ons te (laten) vinden.

Een andere mogelijkheid om uw auto op te bergen is de parkeergarage Stadserf aan de Hagenborg waar u ook 1.30 Euro per uur moet betalen, maar dan zonder maximum tijd. (dat praat wat rustiger) Het dichtst bij de winkel is de parkeergarage P3, maar P1 en P2 zijn er vlak bij.

Route lopend vanaf het station