Links naar modelbanen

Veel van de onderstaande banen hebben we wel eens bezocht. Soms is dat een poosje geleden, dus onze opmerkingen en de raportcijfers kunnen afwijken van de huidige situatie…

Nederland

Rotterdam Railz 8 De moeite waard. zo ver ons bekend de enige modelbaan naar Nederlands voorbeeld

Duitsland

Bad Driburg Modellbundesbahn 9 Onze favoriet. Mooi rijdende treinen, prachtig landschap en leuke dingen voor de kinderen zonder dat het een kermis wordt.

Helaas alleen op zondag geopend…

Hamburg Miniatur Wunderland 7 Groter kan het niet. de moeite waard, hier en daar iets versleten.
Berlijn Loxx 7 Mooie baan met Berlijnse voorbeelden
Oberhausen Modellbahnwelt Oberhausen  7 Thema Ruhrgebied in de vijftiger jaren. Grote voorbeelden uit de ijzerindustrie, veel treinen.
Gelsenkirchen Deutschlandexpress 5 Een reis van de Duitse noordkust tot aan de Alpen. vreemd landschap.
Wiehe Mowi world 5 Grote hallen en hier en daar spectaculair, maar echt mooi is het niet…
Neuenmarkt Deutsches Dampflok Museum 7 Leuk museum in oude lokloods. Ook mooie modelbaan met als thema de “Schiefe Ebene” een lange helling waar met duwloks werd gereden.
Selbitz Lokland 8 Mooie modelbaan met veel rijdende treinen. Deels automatisch bloksysteem, en steeds meer (mooiere) computerbesturing. Zeer gedetailleerd landschap.
Rothenburg Faszination Gotthardbahn 7  Mooie baan, landschappelijk mooi, je volgt de treinen omhoog naar de tunnel door de alpen. Te weinig actie in stations, de treinen rijden alleen maar rondjes. (op de site wordt een groot aantal wissels en wisseldecoders vermeld, wij hebben ze nog niet zien werken)
Schlüchtern Modellbahn im Museum Nog niet geweest, maar de site maakt een heel goede indruk. we gaan binnenkort een keertje kijken.

Groot-Brittannië

Pendon Pendon museum 8 Relatief klein museum, maar zeker de moeite waard. Vooral de ‘vale’ is bijzonder.
UK Heritage lijst museumbanen Lijst en overzichtskaart met links naar de meeste museumbanen in Groot Britannië. (klik op ‘railway map’ voor een overzicht)